Auto’s vanaf 2015 verplicht met eCall

Autofabrikanten moeten verplicht het alarmsysteem eCall inbouwen in nieuwe auto’s die vanaf 2015 verkocht worden. Het systeem belt bij ongelukken zelfstandig de nooddiensten. Dit kan honderden mensenlevens per jaar redden. Eurocommissaris Neelie Kroes maakte dat donderdag bekend. Nederland wil twee jaar eerder het systeem invoeren.

Tot nu toe was het inbouwen van het systeem in de auto vrijwillig, maar dat heeft niet geresulteerd in voldoende auto’s die voorzien zijn van het systeem. Slechts 0,7 procent van het Europese wagenpark is op dit moment uitgerust met eCall. Veel landen zijn tegen de invoering, omdat het teveel geld zou kosten. Het inbouwen van de apparatuur kost ongeveer honderd euro.

Met eCall wordt om privacyredenen geen route-informatie bijgehouden. Als bijkomend voordeel heeft het systeem dat de weg eerder kan worden vrijgemaakt voor de hulpdiensten. De bestuurder kan zelf ook het systeem activeren. Voor de dienst wordt het mobiele telefoonnetwerk gratis ter beschikking gesteld.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *