Auto verliest functie als statussymbool

Een auto wordt niet langer meer gekocht als statussymbool. Veiligheid en prijs zijn de voornaamste beweegredenen om een auto uit te kiezen. Dat blijkt uit een Europees onderzoek onder 8800 automobilisten van Autoscout24.

De auto verliest in heel Europa haar functie als statussymbool. Alleen Italianen zullen nog wel een tijdje blijven pronken met hun auto: meer dan de helft van hen vindt de status die een auto vertegenwoordigt een belangrijk aspect bij de aankoop ervan.

Onder Nederlandse jongeren scoort de auto nog het meest als statussymbool: van de ondervraagden tot dertig jaar hecht bijna 40 procent er waarde aan dat een auto hen een bepaalde status verleent. Onder Nederlanders boven de vijftig jaar is dit percentage geslonken tot een krappe 20 procent.

Kenmerken

Maar welke kenmerken zijn dan wel belangrijk bij de auto van de toekomst? Veiligheid is zowel in Nederland als in Europa het belangrijkst bij de keuze van auto. Voor bijna 93 procent van de Europeanen is veiligheid de voornaamste eigenschap die een auto moet hebben. In Nederland ligt dit percentage op 88 procent. Ook prijs speelt een grote rol: maar liefst 85 procent van de Nederlanders laat dit meewegen bij hun keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *