Autoassemblage VDL naar 1,4 miljard euro

De divisie Autoassemblage van VDL Groep heeft in 2016 een omzet behaald van 1,4 miljard euro. In 2015 bedroeg de omzet 912 miljoen euro. Het jaar is afgesloten met een positief resultaat.

In november 2016 startte VDL Nedcar in Born met de productie van de Mini Countryman, het derde model Mini dat voor BMW Group wordt gemaakt. De productie van de Cabrio en Countryman vindt exclusief plaats bij VDL Nedcar. In 2016 zijn er 87.609 auto’s afgeleverd van de Mini’s Hatch, Cabrio en Countryman.

Naast de productie van auto’s levert VDL Nedcar ook persdelen en engineerings- en installatiewerkzaamheden aan derden. De vooruitzichten voor Autoassemblage zijn positief. Dat komt mede door de uitbreiding van de productie met de Countryman Plug-In Hybrid Electric Vehicle (PHEV) vanaf maart 2017 en met de BMW X1 vanaf augustus 2017.

Totale omzet

De totale omzet van VDL Groep na de eerste acht weken van 2017 bedroeg 675 miljoen euro, aanzienlijk hoger dan in dezelfde periode vorig jaar (407 miljoen euro). De orderportefeuille (exclusief VDL Nedcar) is van 803 miljoen euro eind vorig jaar opgelopen tot 898 miljoen euro in week 8 in 2017. De onderneming verwacht in 2017 door te groeien naar een omzet van ongeveer vijf miljard euro. De divisie Autoassemblage zal daarin een belangrijk aandeel hebben.

“VDL Groep heeft de ambitie om in 2017 een wereldspeler te zijn in de elektrificatie van heavy-duty mobiliteit”, stelt president-directeur Willem van der Leegte. “Dat geldt niet alleen voor zware voertuigen, maar ook op het gebied van batterijmanagementsystemen, laadinfrastructuur en energieopslag. Deze en andere innovaties willen we doorontwikkelen om een groter marktaandeel te verkrijgen.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.