Autodata introduceert vernieuwd Schadeverleden

Autodata heeft Schadeverleden vernieuwd. Deze dienst geeft gebruikers inzicht in autoschade-informatie uit het verleden. Professionals die handelen in gebruikte voertuigen krijgen zo meer zekerheid bij in- en verkoopbeslissingen.

“De wereldwijde drang naar transparantie is ook van toepassing in de autobranche”, zegt Erik van den Heuvel van Autodata Nederland. “Daar spelen we op in. Door maximaal gebruik te maken van databronnen creëren we nieuwe mogelijkheden voor onze klanten. Feit is dat er gemiddeld 1,4 keer schade wordt geregistreerd per voertuig. Deze historische schade-informatie is cruciaal voor onze klanten.”
Het is van belang te weten hoe ernstig die schade was, of de schade is hersteld en misschien nog wel belangrijker of de schade is hersteld door een erkend schadehersteller. Er worden immers door ‘Automotive Nederland’ regelmatig gebruikte auto’s bijgekocht. Eenmaal in bezit betekent het dat je als autobedrijf ook verantwoordelijk bent voor de historie van het voertuig. Ondeugdelijk herstel betekent een potentieel verlies in plaats van gewenste marge!

Historische bronnen

Naast het schadeverleden zijn ook andere historische bronnen zinvol. Van verschillende en aantal eigenaren tot historische signalen zoals gestolen en WOK. “Als een auto schade heeft gehad, wordt dat in de regel negatief uitgelegd. Onterecht, aangezien de meeste schades cosmetisch van aard zijn en vakkundig hersteld worden. Autoschades komen nu eenmaal voor. Het is van essentieel belang om te kunnen controleren dat eventuele schades in het verleden door een professional zijn vastgesteld en volgens erkende standaarden zijn gecalculeerd.”

Gebruikers die een Schadeverleden opvragen krijgen onder meer inzicht in de opbouw van het schadebedrag (arbeid, onderdelen, spuitkosten en overig) en de kilometerstand ten tijde van schade. Ook de schadeoorzaak en -positie worden vermeld. Schadeverleden is via het kenteken te raadplegen en geeft informatie over de in Nederland geregistreerde voertuigschades. Auto’s die een leasemaatschappij als huidige eigenaar hebben worden uitgesloten van bevraging. Schadeverleden is exclusief beschikbaar voor gebruikers van Wheelerdelta en Autoscan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.