Autodelen niet populair onder Nederlanders

Hoewel er steeds meer diensten zijn voor autodelen, ook wel car sharing genoemd, blijven Nederlanders gehecht aan de privacy van een eigen auto. Ruim twee derde wil het liefst een eigen auto tot zijn beschikking hebben. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Autoscout 24.

Jurgen Vugts, directeur van Autoscout 24 Nederland: “De keuze om een auto te delen lijkt vooral te worden ingegeven door kostenbesparing. Want het aantal respondenten dat aangeeft helemaal geen waarde te hechten aan privacy in de auto, is maar klein.”

Hoe meer iemand verdient, hoe meer waarde er gehecht wordt aan de privacy van een eigen auto, zo blijkt verder uit het onderzoek. Nederlanders die ouder zijn dan vijftig zien het aanzienlijk minder zitten om een auto te delen dan Nederlanders onder de veertig jaar.

GFK voerde het onderzoek uit onder 8.800 Europese consumenten. Geconstateerd kan worden dat het vooralsnog de dertigers zijn die open staan voor het delen van een auto. Duitsers zijn met ruim 72 procent het meest gehecht aan een eigen auto, maar ook Italianen en Spanjaarden delen niet graag een voertuig. Nederlanders staan samen met de Fransen nog het meest positief tegenover autodelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *