Autofabrikanten voorzien groei in 2016

Voor dit jaar gaan de vijftien in Europa gevestigde autofabrikanten, verenigd in ACEA, uit van een groei van zowel de verkopen als de productie in 2016. “Zowel de verkoop- als de productieaantallen zullen zeker stijgen”, stelde ACEA-president en Daimler-topman Dieter Zetsche.

In 2015 groeide het aantal registraties van nieuwe personenauto’s met 9,3 procent ten opzichte van 2014. Daarmee kwam het totaal aan nieuw verkochte auto’s uit op 13,7 miljoen stuks. Voor dit jaar wordt een groei van ruim twee procent voorzien tot iets boven de 14 miljoen stuks. “Daarmee is ACEA blij, maar het aantal ligt nog ver onder het niveau van 2007 – voor de bancaire crisis – toen 15,5 miljoen nieuwe personenauto’s werden geregistreerd”, aldus Zetsche.

Wat betreft de productievolumes gaf 2015 (toen 15,9 miljoen auto’s werden geproduceerd) een plus van 6,2 procent te zien ten opzichte van 2014 en wordt voor dit jaar een plus van 2,1 tot 2,4 procent verwacht. In het pre-crisis jaar 2007 was dat overigens ruim 17 miljoen stuks. Zetsche stelde verder dat ACEA positief staat tegen het ontwikkelen van nieuwe emissietestprocedures. Maar Zetsche merkte fijntjes op dat een testprocedure wel moet worden afgestemd op een voor de industrie haalbare emissie-uitstoot.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.