Automotive Campus start met Flex Offices

Automotive Campus in Helmond introduceert het verhuurconcept Flex Offices. Startende ondernemers in of werkzaam voor de branche kunnen zo op een laagdrempelige manier kennismaken met andere bedrijven op het complex.

Flex Offices bevindt zich sinds 1 maart in een ruimte op de begane grond van het Automotive House. Huurders krijgen een flexplek, snel internet, een gedeelde vergaderruimte en een parkeerplek. Ook wordt hun post in ontvangst genomen en zorgt een receptioniste voor de ontvangst van gasten.

Ecosysteem

Het belangrijkste voordeel is echter de toegang tot het ecosysteem van de Automotive Campus, vindt Pieter Rahusen, new business developer. “Er zijn hier tientallen bedrijven gevestigd, die zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal zaken doen. Daarbij wordt ook steeds vaker onderlinge samenwerking gezocht. Kortom, het is voor startende ondernemers en voor bedrijven die faciliterend zijn aan de automotive sector een unieke kans om gebruik te maken van de aanwezige kennis en het netwerk.”

Meer uitstraling

De eerste geïnteresseerden meldden zich al voordat Flex Offices officieel geopend was. Onder hen Alex Pap van XYZ Automotive. Samen met drie collega-engineers is hij bezig met de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven modulaire as voor trailers en campers. Ook Caspar Rutten van Advocatenkantoor Rutten tekende een huurcontract. “Ik werk veel in opdracht van bedrijven uit de mobiliteitsbranche. Een aantal cliënten bevindt zich nu letterlijk op een steenworp afstand. Los daarvan profiteer ik van de naam die de Automotive Campus in korte tijd heeft opgebouwd op nationaal en zelfs internationaal terrein.” De derde huurder is softwareontwikkelaar CoSo, onlangs overgenomen door het Roemeense IT-bedrijf Arobs dat sinds jaar en dag zaken doet met de automotive branche.  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †