Autoscout 24: december stabiel, prijzen iets gestegen

De prijs in december 2011 in de Autoscout 24 Gebruikte auto’s Prijs Index (AGPI) is met 0,76 procent gestegen ten opzichte van november. De gemiddelde verkoopprijs bij de portal in de afgelopen maand bedraagt 12.430 euro.

“De MPV’s en de middenklasser waren de meest gezochte auto ‘s. De kleine auto’s vallen op door weinig aanbod, maar het aantal auto’s is te groot om van schaarste te spreken. De Renault Clio doet het bijzonder goed, de vraag is maar liefst met tien procent gestegen”, laat Jurgen Vugts, algemeen directeur bij Autoscout 24, weten.

Waren in november de SUV’s nog populair, in december moesten met name de Land Rover Defender en de Mercedes G-klasse aan populariteit inleveren. De auto van de maand is de Mercedes-Benz B-klasse. Het aanbod van dit model steeg 36 procent en de vraag 19 procent. “De introductie van de nieuwe B-klasse heeft duidelijk veel losgemaakt in de markt en dat heeft zijn weerslag op het aanbod van en de zoekopdrachten naar andere modellen.”

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.