Autoscout 24: SUV’s populairder, maar minder gezocht

De prijsontwikkeling in de tweedehands automarkt in de maand november is weer inzichtelijk gemaakt in de Gebruikte auto’s Prijs Index (AGPI) van Autoscout 24. De online automarktplaats concludeert hieruit dat SUV/Offroad auto’s duidelijk in populariteit zijn gestegen en dat de Mercedes G-klasse in november 21 procent meer gezocht is op haar website dan in oktober, maar dat het aanbod daarvan nam sterk is afgenomen.

Ook is de vraag naar kleine en compacte auto‘s sterk gedaald. Terwijl in de nieuwverkopen deze auto’s de verkooplijsten van Autoscout 24 aanvoeren. De mogelijke verklaring die hiervoor gegeven wordt is het kleine prijsverschil tussen nieuwe en gebruikte compacte auto’s.

De prijs in november is met 0,18 procent opnieuw licht gedaald ten opzichte van oktober. De gemiddelde verkoopprijs in de afgelopen maand bedraagt 12.336 euro.

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers >>

Autoscout 24 maakte deze week ook bekend dat zij in juni of juli 2012 in Nederland met een online werkplaatsportaal komt, zoals dat sinds kort ook in Duitsland op proef draait.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.