Autoscout 24: Voorkeur voor zuinige auto

De prijsontwikkeling in de tweedehands automarkt zijn weer inzichtelijk gemaakt in de Gebruikte auto’s Prijs Index (AGPI) door Autoscout 24. In mei bedroeg de gemiddelde verkoopprijs 12.157 euro en ligt daarmee iets boven vorig jaar (12.119 euro). Ten opzichte van april is er een daling van 0,94 procent.

Verder blijkt de vraag naar alle soorten auto’s is in mei gedaald ten opzichte van vorige maand. De online automarktplaats heeft in deze AGPI de Renault Espace uitgeroepen als de auto van de maand mei. De vraag ervan steeg met vier procent en het aanbod daalde met vijf procent.

Jurgen Vugts, algemeen directeur bij Autoscout 24: “Opvallend is dat de vraag naar SUV/Offroad de dalende lijn van vorige maand doorzet. Consumenten blijken in deze economische tijden duidelijk de voorkeur te geven aan zuinigere auto’s. De verwachting is dat de vraag naar auto’s de komende maand een stijgende lijn zal vertonen; mensen gaan op zoek naar een goede auto voor de vakantie.”

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers en top 5-lijstjes >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *