Autoscout24 scoort met vernieuwde website

Autoscout24 heeft het Nederlandse platform van Autoscout24 Trucks vernieuwd. Door alle advertenties automatisch in elf talen te vertalen kan de website rekenen op een aanzienlijke groei van bezoekers uit Oost-Europa, Rusland, Afrika en het Midden-Oosten. Sinds de introductie van de vernieuwde website  begin 2013 zijn de bezoeken uit landen als Nigeria, Ghana en Saudi-Arabië gemiddeld al met 55% toegenomen. 

Een groot deel van tweedehands vrachtwagens wordt verkocht aan landen buiten West-Europa, zoals het Midden-Oosten, Afrika en Rusland. Autoscout24 Trucks maakt dan ook een onderscheid tussen verkoop- en inkooplanden. In landen zoals Nederland ligt de focus op de verkopende partijen en lokale markt, maar Europa-breed richt Autoscout24 zich op de wereldwijde afzetmarkt. Op dit moment is 45% van de websitebezoekers afkomstig uit regio’s buiten West-Europa en dit percentage stijgt.

Jurgen Vugts, directeur van Autoscout24 Nederland: “De markt voor gebruikte vrachtwagens is een internationale markt waarin Nederland een belangrijke rol speelt. Het samenbrengen van vraag en aanbod via een website die de geschikte zoek- en vergelijkingsfuncties heeft en beschikbaar is in verschillende talen, is daarbij essentieel.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.