Autoverzekering goedkoopst in Assen

Wie in Assen woont kan de goedkoopste autoverzekering regelen. Daarentegen is Utrecht weer de duurste stad als het om een autoverzekering gaat. Dat heeft de vergelijkingssite Autoverzekering.nl onderzocht. Het verschil kan oplopen tot 90 euro per jaar.

In totaal zijn er 108 vergelijkingen van autoverzekeringen gemaakt. Per stad is er een gemiddelde premie voor een WA, WA beperkte casco en WA volledige casco berekend voor drie type personen. Van de premies van deze drie verzekeringen is vervolgens per hoofdstad de gemiddelde premie per maand berekend.
Goedkoopste hoofdstad

Er is gebleken dat een auto het meest voordelig verzekerd kan worden in Assen. In Assen kan een auto zowel met een WA, een WA beperkte casco als met een WA volledig cascoverzekering tegen de laagste premie verzekerd worden. De gemiddelde premie in Assen bedraagt 23,06 euro per maand.

Verklaring

In dit onderzoek is met name gekeken naar de verschillen per woonplaats, namelijk de verschillen tussen de provinciehoofdsteden in Nederland. In de ene stad kan een verzekeraar een hoger risico lopen dan in een andere stad. Een verzekeraar zal dit doorberekenen in de hoogte van de premie die een verzekerde per maand zal moeten betalen.

In zowel Assen, waar een autoverzekering gemiddeld het goedkoopste is, als Groningen en Leeuwarden ligt het aantal diefstallen van personenauto’s zeer laag. Uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in 2014 gemiddeld 0,3 auto’s per duizend inwoners zijn gestolen. Het landelijk gemiddelde ligt hoger, namelijk op 0,7 auto’s per duizend inwoners.

Grafiek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.