Autoverzekeringspremie daalt niet meer

De vergelijkingswebsite Verzekeringssite.nl signaleert dat de autoverzekeraars hun premies gaan verhogen om hun verliezen van 2009 te boven te komen. Dit ondanks de winst die autoverzekeraars volgens De Nederlandsche Bank (DNB) in 2010 maakten.

Een aantal verzekeraars heeft al bekend gemaakt, dat zij hun premie hebben verhoogd. De stijging van de premie kan oplopen tot wel 50 procent. De premies worden door de verzekeraars tegenwoordig ook vastgesteld op straatniveau in plaats van per regio.

In 2007 was volgens DNB de winst op de WA-autoverzekeringen nog 328 miljoen euro. In 2009 maakten de autoverzekeraars een gezamenlijk verlies van 15 miljoen euro. In 2010 hebben de verzekeraars gezamenlijk weer een winst van 46 miljoen euro gemaakt.
De DNB heeft er bij alle autoverzekeraars op aan gedrongen om grotere reserves aan te leggen om ook in financieel slechtere tijden te overleven. Dit verzoek heeft geleid tot het snijden in kosten en premieverhogingen van diverse verzekeraars.

“We verwachten dat deze ontwikkeling zich doorzet en dat meer autoverzekeraars dit jaar hun premies gaan verhogen”, aldus Erik Hordijk, directeur Verzekeringssite.nl. “Nog niet alle autoverzekeraars hebben hun prijzen verhoogd. Het loont dus om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.”

Bij gelijke dekking rekent een dure verzekeraar gemiddeld 2,7 keer zoveel voor een autoverzekering als een goedkope maatschappij. Deze goedkopere maatschappijen hebben daarnaast ook vaak betere voorwaarden dan de duurdere maatschappijen. Consumenten die langer dan twee jaar dezelfde autoverzekering hebben, besparen snel 200 euro per jaar door over te stappen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.