Band & Milieu: ‘Rubbergranulaat is veilig’

Rubbergranulaat van gemalen voertuigbanden is veilig voor mens en milieu. Band & Milieu betoogt dat nogmaals in het derde deel van zijn kunstgraskorreldossier. Het is een voorschot op een derde uitzending van het tv-programma Zembla over rubbergranulaat.

De stelling van Zembla is dat rubbergranulaat schadelijk is voor het milieu. Band & Milieu zegt aan het programma meegewerkt te hebben, maar er niet op te vertrouwen dat haar bewijslast tegen de stelling de uitzending zal halen. In het kunstgraskorreldossier publiceert Band & Milieu onder meer het gehele interview dat Frank Hopstaken namens Band & Milieu had met Zembla.

Zink

Bestuurder Kees van Oostenrijk vat diens boodschap in een voorwoord alvast helder samen. “Zolang je de geadviseerde voorzorgsmaatregelen neemt, is er niks aan de hand. Het zink komt er bijna niet uit, en wat eruit komt wordt opgevangen door de adsorptielaag onder het veld.”

Vooringenomen

In datzelfde voorwoord constateert Van Oostenrijk tevens dat de journalisten van Zembla het hele onderwerp vooringenomen hebben aangepakt. In een telefoongesprek voorafgaand aan het interview had Zembla immers al te kennen gegeven “dat ze wilden laten zien dat er opnieuw groot gevaar blijkt te schuilen in die zwarte rubberdeeltjes”. Tot op de bodem van Zembla is woensdag 11 oktober te zien om 21:15 uur op NPO2.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters