Banden door nieuwe label fors duurder?

Lanxess meldt in een artikel van de Belgische krant Het Belang van Limburg, dat banden die vanaf 1 november het a-label krijgen tot wel vijftig euro duurder kunnen gaan uitvallen. De rubberproductie van het chemieconcern anticipeert hierop.

Het bandenlabel geeft de zuinigheid aan van een band, maar ook de veiligheid en het geluidsniveau. De keerzijde is dat hoe hoogwaardiger het label is, des te hoger de kostprijs van een band ligt.

Het Duitse Lanxess, dat ook een vestiging heeft in het Nederlandse Geleen, investeerde afgelopen jaar ruim 120 miljoen euro in haar Belgische fabrieken in Zwijndrecht, Kallo en Lillo. Doel is ondermeer om de productie van de grondstof halobutyl tot veertig procent energiezuiniger te maken. Daarnaast wordt er nu tien procent meer butylrubber per jaar gemaakt, in totaal nu zo’n 150.000 ton.

Op 30 mei kom je tijdens het Nationaal Bandencongres alles te weten over het nieuwe bandenlabel. De website Nationaalbandencongres.nl bevat meer informatie.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *