Bandenbeurs Reifen vanaf 2018 tijdens Automechanika

De bandenbeurs Reifen vindt in september 2018 voor het eerst plaats tijdens de Automechanika Frankfurt, en wel in de nieuwe hal 12. Vanaf dat jaar zal Reifen ook telkens van de partij zijn in de dertien andere landen met een lokale Automechanika-variant.

Beide partijen startten in 2014 al op wat bescheidener schaal een samenwerking maar geven nu vol gas. De gezamenlijke sessie in 2018 vindt plaats in het jaar dat Reifen zijn dertigste uitvoering beleeft.

Messe Essen zou met de verplaatsing mede gehoor willen geven aan de wens van vele bandenspecialisten, die kampen met teruglopende inkomsten en hopen op aanvulling op het huidige businessmodel. Oliver P. Kuhrt, ceo van Messe Essen, ziet de nodige voordelen. “We brengen de bandenindustrie samen met de automotive aftermarket en presenteren op die manier de volledige keten. De exposanten van Reifen zullen op de nieuwe locatie nog meer bezoekers trekken, inclusief internationale beslissers uit de industrie, garagebedrijven en handelsgroepen. Voor de bandensector is er voortaan in Duitsland maar één datum.”

Ideale aanvulling

Op zijn beurt spreekt Detlef Braun, lid van de raad van bestuur van Messe Frankfurt, van een ideale aanvulling. “We bieden de industrie gelijke beursdata en bundelen voor de handel en autobedrijven alle kennis en dienstverlening rond dit deel van de branche.” Daarbij gaat het niet alleen om de banden zelf maar ook om aanverwante zaken op het gebied van diagnose, equipment en advies. Ter illustratie verwijst Braun naar de beurshal waar onder de noemer Accessories & Customising alles rond het thema banden wordt samengebracht. 

Volgens Frank Mertz, Sales Division Manager bij Messe Essen, heeft het model van de klassieke bandenbeurs in de afgelopen decennia uitstekend gefunctioneerd. “Toch zetten we na dit jaar de volgende stap. Samen met Messe Frankfurt zullen we nieuwe thema’s en doelgroepen toegankelijk maken voor de sector.”

De meest recente Reifen verwelkomde 670 exposanten, afkomstig uit 45 landen, alsmede circa twintigduizend bezoekers uit 130 landen. Automechanika Frankfurt trok twee jaar terug 4.660 exposanten uit 74 landen en zo’n 130.000 bezoekers uit 176 landen.

 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.