Bandenlabel krijgt impact in de zomer

Goodyear Dunlop maakt na de eerste honderd dagen van de invoering van het nieuwe Europese bandenlabel de balans op. Het label heeft volgens de bandenfabrikant geen grote impact gehad op het winterbandenseizoen. De bandenspecialisten zijn goed op de hoogte zijn van de regels, de vereisten en beperkingen ervan, veel consumenten zijn zich er nog niet bewust van.

Michel Rzonzef, vice-president consumentenbanden voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika: “We verwachten dat het label het komende zomerseizoen voor het eerst een grote impact zal hebben op de keuze van de consumenten. Ons onderzoek heeft uitgewezen dat kopers van luxeproducten de voorkeur geven aan labels die minimaal beter scoren dan ‘C’.”

Rzonzef benadrukte ook dat de controle op de wetgeving cruciaal is voor het succes van het label. “We begrijpen dat Europese lidstaten het moeilijk hebben om dit complex stukje wetgeving te controleren, maar de geloofwaardigheid van het Europese bandenlabel hangt samen met de effectieve handhaving ervan. We roepen de lidstaten dan ook op om banden met duidelijk onjuiste labels niet toe te laten binnen de Europese Unie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *