Bandenproductie nu vrij van fossiele brandstoffen

De Japanse banden- en rubberfabrikant Sumitomo Rubber Industries (SRI) heeft naar eigen zeggen onlangs aangetoond dat de eerste prototypebanden volledig vrij van fossiele brandstoffen geproduceerd kunnen worden. Falken, onderdeel van Sumitomo, zal binnenkort banden gaan leveren die voorzien zijn van de nieuwe techniek.

In de silica-banden Enasave Premium wordt voor het eerst gebruik gemaakt van het middel NXT Z45 Silan. Het biedt verbeterde dynamische en fysische eigenschappen, waaronder een verbeterde grip op nat wegdek en een verminderde rolweerstand. Dit resulteert in minder slijtage. SRI heeft ook de hoogste rating (AAA) ontvangen van de Japan Automobile Tyre Manufacturers Association’s als waardering voor de lage rolweerstand.

“Onze Enasave Premium-band bewijst dat het met de juiste technologie mogelijk is om belangrijke milieu- en veiligheidseisen en prestatiekenmerken in één product te bundelen”, aldus Ikuji Ikeda, president van SRI.

Ook Dunlop, voor een kwart onderdeel van Sumitomo, maakt de Enasave Premium-banden. Dit type band zal echter niet op de Nederlandse markt aangeboden worden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *