Bandenspotter wil prijsverschillen duiden

De onlangs opgestarte vergelijkingssite voor banden www.Bandenspotter.nl wil de grote prijsverschillen tussen verschillende aanbieders van autobanden in kaart brengen. Doel is om de consument een handvat te geven in de wereld van de bandenaanbieders. Bandenspotter gaat binnenkort ook starten in Duitsland onder de naam Reifenspotter.

In de database van Bandenspotter staan ruim 30.000 banden met meer dan 120.000 actuele prijzen. De site heeft het volledige bandenassortiment van 16 aanbieders waaronder Euromaster, Profile Tyrecenter, Autobandenmarkt en Tirendo. 

“Dezelfde band wordt vaak aangeboden door verschillende bandenspecialisten en het prijsverschil is in sommige gevallen groot en daarom is prijsvergelijken zeker de moeite waard”, zegt oprichter van Bandenspotter, Jan Renting. “Een goed voorbeeld waarbij het prijsverschil groot is, is de Michelin Alpin A4 winterband, de populairste maat voor de Volkswagen Golf, waarbij het prijsverschil 39 euro per band is tussen de goedkoopste en de duurste aanbieder.”

Het vinden van de juiste band is eenvoudig gemaakt omdat het mogelijk is om te zoeken op auto waarbij automatisch suggesties worden aangedragen voor de meest waarschijnlijke bandenmaat die bij de auto hoort. Natuurlijk kan ook gezocht worden op bandenmaat. 

Bandenspotter deelt tevens het laatste bandennieuws, inclusief relevante bandentests van onder meer de ANWB. De site is met name gericht op de particuliere markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.