Bekkers Autoschade start met Audaflow

In een markt met steeds smallere marges is het belangrijk om het optimale resultaat uit de bedrijfsprocessen te halen. De veranderende schadeherstelmarkt vraagt daarbij om innovatieve oplossingen. ABZ ondersteunt de schadehersteller bij het zoeken naar kansen die deze marktontwikkelingen met zich mee brengen. Het bedrijf komt als eerste in Nederland met een unieke marktbenadering, die gericht is op optimalisering van klanttevredenheid en verhoging van de efficiëntie van de primaire processen, expliciet voor onafhankelijke schadeherstelbedrijven.

Ondernemer Harry Bekkers is met Autoschade Bekkers – met vestigingen in Eindhoven, Helmond, en Valkenswaard – de eerste onafhankelijke schadehersteller die met zijn bedrijven aan de slag gaat met het Audaflow Statistisch Filter van ABZ. Bekkers is voorzitter van de sectie Onafhankelijke Schadeherstelbedrijven binnen Focwa, dus zullen zijn stap en zijn ervaringen nadrukkelijk door de markt worden gevolgd. Bij Bekkers Autoschade werken ongeveer zestig mensen en worden per week ruim 150 auto’s hersteld. Binnenkort zal de opening van een vierde vestiging dit aantal naar boven de 200 brengen.
Om dan de kwaliteit op het hoogste niveau te houden, is een zeer efficiënt procesbeheer noodzakelijk. “We willen onze energie steken in kwalitatief hoogstaand werk in plaats van administratieve rompslomp”, aldus algemeen directeur Harry Bekkers.

Het Audaflow Statistisch Filter van ABZ biedt de mogelijkheid om de schadelastprestatie te vergelijken met het landelijke gemiddelde. Door het maken van dit vergelijk krijgt de ondernemer inzicht in hoe de eigen Audatex-calculatie zich verhoudt tot de gemiddelde schadelastprestatie. Deze toetsing levert inzicht en tijdsbesparing op doordat de schadelastprestatie getoetst kan worden voordat hij doorgestuurd wordt naar opdrachtgevers. Deze toetsing vindt plaats door de vier belangrijkste onderdelen uit de Audatex-calculatie, namelijk arbeid, onderdelen, spuitwerk en het totaal te vergelijken met het landelijke gemiddelde. Hierdoor beschikt Bekkers Autoschade over objectieve informatie waarmee de prestaties van het bedrijf kunnen worden aangetoond aan de opdrachtgevers. Het Audaflow Statistisch Filter is een compleet digitaal systeem. De papierlast op de administratie en die tussen alle betrokken instanties wordt hiermee drastisch verminderd. Dit komt de kwaliteit en de snelheid ten goede, doordat de kans op menselijke fouten sterk worden verminderd. Bovendien draagt minder papiergebruik bij aan de duurzaamheidspolicy die Bekkers hanteert.

Controle op het schadeproces wordt voor leasemaatschappijen steeds belangrijker. Met ESA, onderdeel van Audaflow, kunnen elektronisch standaardberichten uitgewisseld worden om de schadeafhandeling efficiënt te laten verlopen, vanaf de schademelding tot en met de facturatie. De schadeafhandeling gebeurt op basis van beslisregels, waardoor snelheid en effectiviteit worden bevorderd. De leasemaatschappij is in staat om schadecalculaties digitaal te beoordelen.

ABZ (130 medewerkers) is onderdeel van Solera (2.200 medewerkers), dat in 57 landen actief is. De core business van Solera is het leveren van services voor de afhandeling van auto- en ruitschades aan autoschadeherstelbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en leasemaatschappijen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1834 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *