Beleggers kiezen het liefst voor Tesla

Tesla is voor het eerst het populairste automerk onder beleggende Nederlanders. In 2015 voerden Volkswagen en Daimler de lijst van meest populaire automerken onder beleggers nog aan, voor Tesla.

binck-bankDat blijkt uit onderzoek van Binck Bank onder ruim 200.000 actieve particulier beleggers. In twee jaar tijd zijn de beleggingen in Tesla ruimschoots verdubbeld. Door de snelle groei is Volkswagen gepasseerd, dat door dieselgate ook op de beurs onder druk kwam te liggen. Ook BMW ging daardoor Volkswagen voorbij en is nu bij beleggers het meest populaire Duitse automerk.

Top 10

De Nederlandse top 10 van autobeleggingen in juni 2017 (met de notering in 2015 tussen haakjes) ziet er nu als volgt uit:
  1. Tesla (3)
  2. BMW (4)
  3. Volkswagen (1)
  4. Daimler (2)
  5. Renault (5)
  6. Porsche (6)
  7. Fiat Chrysler (7)
  8. Peugeot (nieuw)
  9. General Motors (8)
  10. Ferrari (nieuw)

Naar leeftijd

Nederlanders beleggers hebben via de beurs enkele honderden miljoenen euro’s geinvesteerd in internationale autobedrijven. Tesla is vooral populair bij beleggers onder 30 jaar. Zij beleggen in verhouding ruim vier keer vaker in het Amerikaanse aandeel dan beleggers boven 50 jaar.

Luxemerken

Opvallend is ook de positie van de luxemerken Porsche en Ferrari, die onder meer Ford en Toyota buiten de top 10 houden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters