Belron (Carglass) neemt concurrent Autotaalglas over

Belron, eigenaar van Carglass, heeft Autotaalglas overgenomen. Autotaalglas werd in 1986 opgericht door Pieter van Spaendonck en is sindsdien uitgegroeid tot een landelijke franchiseorganisatie met 54 vestigingen met het hoofdkantoor in Tilburg.

Carglass Nederland heeft 56 eigen servicecentra en het hoofdkantoor is gelegen in Son. De twee ondernemingen zullen elk hun eigen identiteit en bedrijfsmodel behouden.

Pieter van Spaendonck: “Na 30 jaar in de industrie heb ik besloten dat de onderneming verkopen op dit moment het beste was voor mijn familie. Ik ben blij dat de nieuwe aandeelhouder volledig is toegewijd aan de industrie en het de activiteiten van Autotaalglas zal blijven ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit met Belron samen te werken en hen bij deze ontwikkeling te helpen.”

Gary Lubner, ceo van Belron: “Ik ben verheugd om het management, de medewerkers en de franchisenemers van Autotaalglas te verwelkomen in de Belron-familie. De Nederlandse markt voor reparatie en vervanging van voertuigbeglazing kent een aantal grote uitdagingen. De markt is in de afgelopen jaren meer dan gehalveerd en we worden geconfronteerd met toenemende technische complexiteit die extra investeringen vergt. Actief zijn met deze twee ondernemingen, zal Belron in staat stellen om een keuze aan ruitspecialisten te garanderen voor onze klanten alsmede businesspartners, verzekerings- en leasemaatschappijen, en onze aandeelhouders tegelijkertijd een rendement aan te bieden.”

Douwe Bekius, algemeen directeur van Carglass: “Ik ben bijzonder blij met deze belangrijke stap waarin Belron wederom zijn vertrouwen in het ruitschadeherstel als specialisme bevestigd. Ik verwelkom samen met alle collega’s de Autotaalglas medewerkers in Tilburg en de franchisenemers in Nederland.”

officieel statement Belron

[responsive-video identifier=”NRQyXeYIGOU”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.