Beste halfjaar én kwartaal Kia ooit

Kia heeft in Europa het beste halfjaar én het beste kwartaal ooit achter de rug. Uit cijfers van ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) blijkt dat Kia 14,8 procent meer auto’s heeft verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar.

Dat komt neer op 229.585 auto’s nu tegen 200.038 auto’s vorig jaar. In het tweede kwartaal verkocht Kia een recordaantal van 118.837 auto’s (eerste kwartaal 110.748 auto’s).

Vooral de nieuwe Sportage (sinds de verkoopstart in maart 56.126 exemplaren) is in trek. Dat geldt ook voor de Venga en de complete cee’d-familie. Steeds meer modellen die Kia in Europa verkoopt, zijn daar ook gebouwd: in het eerste halfjaar van dit jaar ging het om 59 procent van het totale verkoopvolume, tegen 56 procent in dezelfde periode vorig jaar.

Michael Cole, chief operating officer van Kia Motors Europe, mikt op een verkoopgroei van tien procent ten opzichte van vorig jaar. Daarmee zou het merk uitkomen op ongeveer 425.000 units, tegen 384.000 exemplaren in 2015. Kia wil in Europa doorgroeien naar 500.000 units in 2018. Volgens Michael Cole “een geloofwaardig verhaal. Kia heeft een sterk dealernetwerk. Onze dealers begrijpen als geen ander hoe klanten benaderd willen worden en welke service zij verwachten.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.