Beste leerbedrijf en leermeester gekozen

Berry Kleverwal van Autohuis Eickhof en Marc Bike Shop zijn verkozen tot respectievelijk Beste Leermeester en Beste Leerbedrijf mobiliteitsbranche van 2014. In de carrosseriebranche zijn Wim van de Plas en Autoschade Rosenboom de winnaars. De verkiezing is georganiseerd door Innovam in samenwerking met VOC.

Directeur van VOC, Frank Vos, prees de leermeesters en leerbedrijven: “Jongeren moeten geïnspireerd en gestimuleerd worden, want bedrijven hebben behoefte aan instroom. Leren doe je met je hoofd en met je handen en juist daarom is de praktijkopleiding zo belangrijk. De bedrijven die dat goed doen, zetten we in het zonnetje.”

De juryrapporten van de leermeesters van zowel Innovam als VOC benadrukten dat alle genomineerden passie voor het vak hebben en de extra stappen zetten om hun leerlingen het vak te leren. “Wat de doorslag gaf, was de bezieling van het leermeesterschap, die zo overduidelijk de werkuren overstijgt.”

Voor de leerbedrijven legde de jury de nadruk op het feit dat de genomineerden allen innovatief zijn en zorgzaam voor hun personeel. De jury zag die combinatie erg sterk bij Marc Bike Shop in Amsterdam Zuidoost. “De jury is onder de indruk van de simpele maar erg effectieve methoden die in dit leerbedrijf gebruikt worden om leerlingen te laten groeien.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *