Big Data biedt nieuwe kansen

Er is nog wat watervrees her en der maar over het algemeen wordt Big Data gezien als een monumentale kans voor de autobranche. Dat bleek uit het door Automotive Insiders georganiseerde Big Data-event van afgelopen woensdag bij Down Under in Nieuwegein.

Big Data is de hoeveelheid data die door bijvoorbeeld een auto kan worden gegenereerd. De snelheid waarmee de data kan worden opgevraagd, de diversiteit en de analyse-opportunities bieden ongekende mogelijkheden voor met name de autobranche.

Maar wat ermee te doen? Nu nog gebeurt het maar al te vaak dat partijen Big Data verzamelen ‘om het verzamelen’, waarbij men achteraf gaat bekijken of het nuttig kan zijn. Autofabrikanten stellen dat ze met Big Data auto’s (gaan) bouwen die exact zijn afgestemd op een specifieke markt.

De vraag blijft: van wie is nu de data? Van de eigenaar van de auto, de berijder de leasemaatschappij, de autofabrikant? En hoe zit het met de privacy? Op deze en tal van andere vragen werd door een team specialisten uit de branche een antwoord gegeven tijdens het event.

Kijk en luister hieronder naar de meningen van:

  • Marinus van der Meer, sectormanager ING automotive
  • Robert van der Plas, directeur ABZ/Solera Nederland
  • Sandjai Bhulai, prrofessor VU Amsterdam

 

Marinus van der Meer

[responsive-video identifier=”-dgeyYamzoE”]

Robert van der Plas

[responsive-video identifier=”zdsJUfMX51E”]

Sandjai Bhulai

[responsive-video identifier=”AAFAjl0Axak”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.