Bij Mahle verdwijnen 7600 banen

De Duitse toeleverancier Mahle schrapt 7600 banen, waarvan 2000 in Duitsland. “We beleven de ergste crisis ooit. Die dwingt ons tot een scherper bezuinigingsbeleid dan we al geformuleerd hadden.”

Mahle laat weten dat de ingrijpende ontslagronde niet alleen veroorzaakt wordt door de coronacrisis, maar ook door de transformatie die de auto-industrie doormaakt. “Die transformatie is al even gaande en we hebben als Mahle nog even geen perspectief voor de fabrieken die nu nog produceren voor aandrijflijnen met een verbrandingsmotor”, aldus Mahle.

Elektrisch

Vorig jaar verloor Mahle 212 miljoen euro, terwijl het in 2018 nog 446 miljoen euro winst boekte. Naast onderdelen voor verbrandingsmotoren zoals zuigers, filters en pompen, fabriceert Mahle inmiddels ook onderdelen voor elektrische aangedreven auto’s. De onderneming stuurt erop aan de afhankelijkheid van de traditionele verbrandingsmotor terug te brengen. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Van Tim de Jong zijn er nog 34 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.