BMA keurt overname Henrard door Sator goed

Het was even wachten, maar de Belgische mededingingsautoriteit BMA heeft op 3 juli jl. dan toch aan Sator Holding (dochteronderneming van LKQ Europe) de goedkeuring verleend om de Henrard Groep over te nemen.

De overname van één van de oprichters van de Belgische BCC-groep was al aangekondigd, maar voor de afronding was Sator afhankelijk van de goedkeuring door de BMA. Het Mededingingscollege van de BMA deed onderzoek naar de gevolgen van de concurrentieverhoudingen na overname van de Henrard Groep door Sator. Hun conclusie: “Het College heeft geoordeeld, dat gelet op de marktstructuur en de dynamiek van de markt, de concentratie de mededinging op deze markt niet significant dreigt te beperken.” Het is een belangrijke uitspraak, want het lijkt er op dat de BMA niet sec naar de Belgische markt heeft gekeken, maar vooral de dynamiek op Europese schaal heeft laten meewegen. Nu de overname definitief is, kan Sator haar aanwezigheid in de Benelux verder versterken. Adriaan Roggeveen van Sator: “We hadden vertrouwen in de uitkomst van de BMA-procedure, maar nu is de weg echt vrij voor uitrol van ons netwerk in België. Net als in Nederland gaan we voor een hybride businessmodel waarbij onze eigen vestigingen nauw samenwerken met zelfstandige Full Fource Partners en gezamenlijk een sterk landelijk dekkend netwerk vormen. Die aanpak is ons antwoord op de consolidatieslag die in heel Europa gaande is.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters