BMW, Audi en Mercedes rijden meeste schade

Duitse luxeauto’s als BMW, Audi en Mercedes zijn opvallend vaak de dupe van autoschade. Dat blijkt uit de gegevens van schadeverhaalservice 112schade.nl, die meer dan 4.000 schademeldingen uit 2014 analyseerde.

in de maanden oktober en november van 2014 is de meeste schade gereden. Automobilisten leken het jaar voorzichtig te zijn begonnen: niet meer dan zeventien procent van de totale autoschade in 2014 werd in het eerste kwartaal veroorzaakt. Eén op de tien auto’s die schade heeft, is een Audi, Mercedes of BMW. Toyotarijders zijn het minst vaak de schadelijdende partij.

Onnodige schade

Dat veel autoschade voorkomen kan worden, blijkt uit het gegeven dat maar liefst één op de zes gevallen van blikschade door achteruitrijden wordt veroorzaakt. Ook het parkeren is een veel voorkomende schadepost (één op de vijf schadegevallen) . Het niet juist verlenen van voorrang (13 procent) en het maken van fouten bij inhalen of afslaan (9 procent) zijn andere voorname oorzaken van autoschade.

Andere opvallende resultaten:

– Grijze auto’s zijn het meest betrokken bij autoschade, bruine auto’s het minst
– Auto’s uit 1999 zijn het vaakst de pineut, gevolgd door auto’s uit 2000 en 2002.
– Bewoners uit Hellevoetsluis relatief het vaakst de dupe zijn van autoschade.
– Centraal Beheer Achmea, Interpolis en Univé zijn in deze volgorde de verzekeringsmaatschappijen waar de meeste schade wordt verhaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *