BMW verdubbelt verkoop EV’s

In het eerste kwartaal van 2017 heeft BMW de verkoop van zijn elektrisch aangedreven modellen zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Van de i3, i8 en iPerformance plug-in hybrid gingen bijna twintigduizend exemplaren over de toonbank.

“We zijn goed op weg om dit jaar voor het eerst meer dan honderdduizend EV’s af te leveren”, concludeert BMW-topman Harald Krüger. Maar ook bij het ‘gewone’ werk deed de fabrikant tot dusver uitstekende zaken. De gezamenlijke afleveringen van de merken BMW, Mini en Roll-Royce stegen in Q1 met 5,3%, naar 587.237 stuks (2016: 557.605). Alle landen waar de producten te koop zijn droegen bij aan de groei. Zowel de omzet (12.4%) als de winst voor belasting (van 2,3 miljard naar drie miljard) deed het de eerste drie maanden van dit jaar uitstekend. Ook de betere boekhoudkundige waardering van en investeringen in routekaartdienst Here droegen een flink steentje bij. Verder viel in het eerste kwartaal de hoge winstbijdrage op van de Chinese joint venture BMW Brilliance Automotive Ltd.

Personeel

Met de groeiende afzet neemt ook de behoefte aan personeel toe bij de BMW Group. Die is op jaarbasis gestegen met drie procent ten opzichte van 2016. Daarbij gaat het behalve om productie- en kantoorfuncties nadrukkelijk ook om experts op het gebied van IT, met het oog op toekomstige terreinen als digitalisering en autonoom rijden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †