Bonus in plaats van afkoopsom

Met een korting op het aanbieden van een over te nemen leasecontract wil Leasetrader leasemaatschappijen stimuleren dat zij hun klanten wijzen op de mogelijkheid een leaseauto over te dragen aan een ander bedrijf, in plaats van ze te confronteren met een keiharde afkoopsom.

Dat is in het kort waar het nieuwe partnerprogramma van Leasetrader op neerkomt. Leasetrader plaatst tegen een eenmalige vergoeding een advertentie voor een leaseauto waar een bedrijf van af wil. Met het partnerprogramma kunnen leasemaatschappijen aan die bedrijven een kortingscode geven, zodat zij minder hoeven te betalen voor hun advertentie bij Leasetrader.

Stilstand

De korting die Leasetrader in dat geval weggeeft (maar waarmee het een groter aantal advertenties hoopt te bereiken), speelt in op een probleem van de huidige tijd, waarin bedrijven, door de coronacrisis tot thuiswerken veroordeeld, zich vaak geen raad weten met al die stilstaande leaseauto’s. “Aan de andere kant zijn er bedrijven die misschien wel een leaseauto in willen zetten, maar niet voor de volledige vier of vijf jaar aan een contract vast willen zitten. En leasemaatschappijen kunnen met een afkoopsom misschien wel het verlies op een terugkerende auto beperken of zelfs helemaal tenietdoen, maar zij zitten wel met een auto waar ze weer vanaf moeten. Bovendien laten ze bij hun klant, die een afkoopsom heeft moeten betalen, een vervelend gevoel achter”, licht directeur Wilbert Filippo van Leasetrader toe.

Win-win

Een bijkomend voordeel van een leasecontract dat kan worden overgedragen aan een nieuwe partij is dat de leasemaatschappij er een potentiële nieuwe klant bij heeft. “Het is een harde lead naar een klant die kennelijk voor een leaseauto in de markt is”, aldus Filippo.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3416 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.