Boris van Bovag stopt

Bovag Onafhankelijke Autobedrijven (BOA) heeft laten weten in het nieuwe jaar te stoppen met haar technische informatiesysteem genaamd Boris. De wijziging gaat in op 1 januari 2013. Huidige gebruikers van Boris krijgen alternatieven aangeboden. Dat meldt Bovag.

BOA en voertuiginformatieleverancier VWE zijn in 2008 gestart met het systeem om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar technische informatie bij universele autobedrijven. Aangezien er de laatste jaren veel van dit soort nieuwe initiatieven zijn ontwikkeld, heeft Boris volgens de branchevereniging zijn doel bereikt.

Op dit moment zijn aanbieders als Autodata, Autotools, Hella en VWE zelf actief met hun eigen pakketten en hebben diverse garageformules hun eigen toegang tot technische data. RDW stelde onlangs de voertuiggegevens van het Nederlandse voertuigpark als open data toegankelijk.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *