Bosch bougies voor directe benzine-injectie

Fabrikant Bosch komt voor de aftermarket met bougies speciaal voor motoren met directe benzine-injectie. De bijbehorende technische informatie is eveneens beschikbaar voor de vervangingsmarkt.

Bij motoren met directe injectie wordt de benzine onder hoge druk in de verbrandingskamer gebracht. Bosch ontwikkelde hiervoor bougies waarbij de massa-elektrode met de opening naar deze straal is gericht. De verbranding gebeurt hierdoor optimaal en de directe injectie uiterst efficiënt. De productie vergt enkele specifieke aanpassingen. Zo wordt de schroefdraad gevormd door een mal en is de dichtring verstevigd om samendrukking te voorkomen.

De installatie van bougies vergt uiterste precisie. De positie van de massa-elektrode in de cilinder is van cruciaal belang. Het aandraaimoment moet gerespecteerd worden en de bout moet steeds met een momentsleutel gemonteerd worden. Een foutieve montage van de bougie kan nare gevolgen hebben, zoals problemen bij het starten, een defecte ontsteking of schade aan motor en katalysator.

Bosch levert in eerste instantie aan autofabrikanten, zoals BMW en Mercedes. Recent is ook bekend geworden dat Daimler en Bosch gaan samenwerken aan de ontwikkeling en productie van elektrische motoren voor elektrische auto’s in Europa.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *