Bosch communiceert met automobilisten

Bosch gaat rechtstreeks met de consument communiceren via nieuwe media. De digitale business-to-consumer aanpak is compleet nieuw voor Bosch Automotive Aftermarket.

De Duitse fabrikant richt zich met huishoudelijke en technische producten al langer tot de consument, maar vindt het nu hoog tijd ook rechtstreeks met automobilisten in contact te komen. “De rol en invloed van internet is zo wijdverbreid dat wij die ontwikkeling als toeleverancier van de automotivesector, niet langer kunnen negeren”, zegt Thierry Leblanc, directeur Bosch Automotive Frankrijk en de Benelux.

Onderhoudsadviezen, speciale acties, productinformatie en natuurlijk een store locator voor de dichtstbijzijnde Bosch Car Service en Auto Crew. Dit zijn enkele onderwerpen waarover Bosch wil communiceren met automobilisten. De fabrikant kiest voor een web-to-store strategie: voor de verkoop en montage van de producten worden consumenten altijd doorverwezen naar de werkplaatspartners van Bosch. “Onze producten vereisen altijd een veilige montage en moeten dus door de juiste, betrouwbare partners worden gemonteerd”, aldus Leblanc.

Proefdraaien

Inmiddels is al een paar maanden proefgedraaid met de website (www.bosch-auto.nl) en een eigen Facebook-pagina, die ondertussen meer dan 32.000 likes heeft. Hier geeft de virtuele expert Karl allerlei nuttige informatie en handige tips voor automobilisten.

Bosch wil met haar onlinebeleid veel zichtbaarder worden bij de eindconsument en meer traffic genereren bij de werkplaatsformules.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *