Bosch leidt Groene Gids Automechanika

De traditionele Groene Gids van Automechanika is bekend. Bosch blijkt de aanvoerder van de 25 ‘meest groene exposanten’. In totaal hebben 44 bedrijven ingeschreven.

Van de inzenders kwam bijna veertig procent uit Duitsland. In de acht categorieën staan naast Bosch andere prominente namen, zoals Delphi, Federal-Mogul, Hella en Valeo.

Bosch kreeg van die 44 de hoogste jurywaardering vanwege de remanufacturing van elektronische autocomponenten. “Reparatie en reconditionering van defecte componenten en de verkoop ervan na herstelling, dat is een toekomstiggerichte aanpak die wint aan belang”, zegt dr. Gerhard Angerer (Frauenhofer Institute) namens de jury. “Bosch heeft hiervan een economisch levensvatbaar proces gemaakt en doorbreekt daarmee de traditie waarbij waardevolle grondstoffen onterecht bij het afval terechtkomen. Om dit te kunnen doen zijn een diepgravende kennis en uitgebreide testalgoritmen vereist en Bosch beschikt daarover.”

De Green Guide vormt een route langs de 25 meest duurzame bedrijven op de beurs en is onder meer digitaal beschikbaar via www.automechanika.com, maar zal ook in print worden uitgedeeld aan bezoekers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.