Bosch maakt 75 miljoen ESP-systemen

Sinds de start van de serieproductie in 1995 heeft Bosch meer dan 75 miljoen ESP-systemen geproduceerd. Het systeem kan tot tachtig procent van alle slipongevallen voorkomen. Wereldwijd heeft dit jaar één op de twee nieuwe auto’s het systeem van Bosch standaard ingebouwd.

“Na de veiligheidsgordel is ESP het belangrijkste veiligheidssysteem in de auto”, aldus Gerhard Steiger, voorzitter van de divisie Bosch Chassis Systems Control. “Sinds 2010 heeft Bosch meer ESP- dan ABS-systemen geproduceerd.”

Steeds meer landen eisen dat nieuwe voertuigen standaard met ESP worden uitgerust. In Europa is dat al het geval voor alle nieuwe modellen die na oktober 2011 op de markt zijn gekomen. Vanaf november 2014 hebben alle nieuwe voertuigen in de EU standaard ESP. Inmiddels zijn 72 procent van alle nieuw geregistreerde auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen standaard uitgerust met ESP.

Voertuigen met ESP kunnen makkelijk uitgebreid worden met andere veiligheids- en comfortfuncties. De voorwaarde hiervoor is wel een goede netwerkomgeving tussen de sensoren die de omgeving van het voertuig monitoren, andere weggebruikers herkennen en de afstand, snelheid en koers meten. Bosch heeft een ruim aanbod van bestuurdersassistentiesystemen, zoals adaptive cruise control en het predictive emergency braking system.

Bosch is onlangs uitgeroepen tot meest bewonderenswaardige automotiveleverancier ter wereld. Lees er hier meer over >>

Installatiecijfers ESP*

* gebaseerd op de productie van personenauto’s en lichte bedrijfswagens onder de zes ton.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *