Bosch ontwikkelt accu van de toekomst

Bosch doet onderzoek naar accu’s die het mogelijk maken om grotere afstanden af te leggen met de elektrische auto zonder te herladen en die bovendien minder zullen kosten dan de huidige accu’s. Al in 2020 zou de opslagcapaciteit van de accu’s moeten zijn verdubbeld en zouden ze ook aanzienlijk goedkoper moeten zijn.

Bosch verwacht dat over tien jaar ongeveer 15% van alle nieuwe voertuigen wereldwijd over een elektrische aandrijving zullen beschikken.

Daarom investeert Bosch 400 miljoen euro per jaar in elektrische mobiliteit. Thorsten Ochs, hoofd van de afdeling R&D op het vlak van accutechnologie: “Om van elektrische mobiliteit een succes te maken, moeten middelgrote voertuigen over 50 kilowattuur bruikbare energie kunnen beschikken. Maar het gewicht van de klassieke loodaccu zou dan stijgen tot 1,9 ton – zonder de bedrading en de houder. Dat is evenveel als een moderne middelgrote vierdeurs, mét passagiers en bagage.” Een gewone loodaccu – zoals nu in bijna elke auto als startaccu zit – weegt 19 kilo en beschikt over een relatief laag energievermogen van 0,5 kilowattuur. Bosch wil 50 kilowattuur in 190 kilo accu stoppen. Verder zoeken de onderzoekers naar manieren om de herlaadtijd aanzienlijk in te korten. “Onze nieuwe accu’s moeten voor 75% opgeladen kunnen worden in minder dan 15 minuten”, aldus Ochs.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.