Bosch stopt 100 mln in duwbandenfabriek

Bosch Transmission Technology investeert de komende jaren 100 miljoen euro in een uitbreiding van haar fabriek in Tilburg. Vooral de aanhoudende vraag vanuit Aziatische landen naar auto’s met automaat is reden om flink uit te breiden.

Eind 2010 werd Coen Rooijmans senior vice president van de Bosch-vestiging, met als taak de positie van de afdeling Transmission Technology op de Aziatische markt verder uit te bouwen. Dat lijkt dus gelukt te zijn. De werkgelegenheid krijgt door de investering ook een boost. Het personeelsbestand in Tilburg wordt uitgebreid van 900 naar ruim duizend banen.

De voormalige Van Doorne’s Transmissie-fabriek produceert duwbanden voor automatische versnellingsbakken, de continu variabele transmissie (CVT). Bosch werkt sinds december vorig jaar samen met Hofer uit Stuttgart op het gebied van de serie-ontwikkeling en industrialisatie van CVT-transmissies.

Amerika groeit ook

Ook de CVT-markt in de Verenigde Staten groeit voor Bosch, aangezien de Yellow Cab taxi’s in New York stukje bij beetje worden vervangen door Nissans. Deze auto’s zijn voorzien van de duwbanden die Bosch maakt.

Bosch continu variabele transmissie (CVT)

[responsive-video identifier=”Ibe1JrslTYI”]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *