Bosch verkoopt remmendivisie

Door reorganisatie van haar onderneming verkoopt Bosch haar remmendivisie aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij KPS Capital Partners. Het overnamebedrag is niet bekend. Bosch gaat zich meer richten op ABS- en ESP-systemen, maar ook vervangingsdelen voor de aftermarket.

Een andere reden voor Bosch om de verkoop te organiseren is omdat autofabrikanten tegenwoordig geen volledige remsystemen meer aanschaffen, maar zelf de verschillende onderdelen ‘verzamelen’ en integreren in de auto.

De divisie die overgedragen wordt was in 2012 nog goed voor 850 miljoen euro aan omzet en heeft twintig fabrieken in Europa, Azië en Brazilië. Er werken in totaal zo’n 5.200 mensen die remklauwen, -schijven en -trommels produceren.

Bosch verkocht in 2009 al de Amerikaanse tak van de remmendivisie aan het Japanse Akebono. Of de huidige verkoop aan KPS doorgaat hangt af van de mededingingsautoriteiten. Bosch heeft inmiddels in Hildesheim zijn vijfmiljoenste start-stopsysteem geproduceerd.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.