Bosch vernieuwt lambdasensoren

Vanwege de steeds strengere emissienormen heeft Bosch een nieuwe generatie lambdasensoren gemaakt. De LSF Xfour neemt minder ruimte in, heeft een hogere reactiesnelheid, is robuuster en nauwkeuriger. Na een koude start is de sensor twee keer zo snel op temperatuur als zijn broertje de LSF4.2 sensor. Dit alles veroorzaakt minder uitstoot.

Daarnaast is er de mogelijkheid de LSF Xfour uit te voeren met thermische schokbeveiliging. Bosch heeft de nieuwe generatie sensoren ook korter gemaakt, waardoor er een grote flexibiliteit is in plaatsingskeuze van de lambdasensor in de uitlaat. De optioneel thermische schokbestendige beschermlaag verbetert de weerstand tegen condensatie in het uitlaatsysteem na een koude start.

Bosch lanceerde vorig jaar september nog de website Bosch-lambdasonde.nl, een verzamelplaats van technische informatie, tips en informatie voor controle en diagnose.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.