Bosch verzelfstandigt divisie startmotoren

De divisie voor startmotoren en generatoren van de Bosch Group gaat zelfstandig verder onder de naam SEG Automotive.

De Zhengzhou Coal Mining Machinery Group is de nieuwe eigenaar van SEG Automotive. De lokale divisie SEG Automotive Noord-Amerika is nadrukkelijk onderdeel van de deal met de Chinezen. In totaal telt SEG zestien locaties wereldwijd. Er werken meer dan achtduizend mensen.

Continuïteit

John Husby is president van SEG Automotive Noord-Amerika. Hij vreest niet voor zijn bedrijf en werknemers: “In de toekomst zullen onze vestigingen in Novi, Michigan en Lerma, Mexico een zelfs nog grotere rol spelen in de wereldwijde belangen van SEG Automotive. We zullen een aantrekkelijke werkgever blijven in Noord-Amerika.”

CO2-reductie

In 1914 introduceerde Bosch zijn eerste elektrische startmotor. Die kwam in de plaats voor het vaak moeizaam en gevaarlijk aanzwengelen met de hand. Een jaar eerder kwam Bosch met de eerste toepassing voor elektrisch licht in auto’s. Hiermee legde Bosch de basis voor de huidige generatoren. SEG Automotive wil blijven bijdragen aan het verder reduceren van CO2-uitstoot door personen- en bedrijfswagens. Enkele jaren geleden introduceerde Bosch de Boost Recuperation Machine (BRM). Deze wint remenergie terug en gebruikt die voor diverse systemen in de auto die stroom nodig hebben. Deze technologie is nu al beschikbaar voor het hybridiseren van benzine- en dieselauto’s. Bosch claimt dat deze toepassing een brandstof- en dus CO2-uitstootbesparing kan opleveren tot 15 procent.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3836 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters