Bovag: geen congres, wel regiobijeenkomsten

Het Bovag Jaarcongres en de daar traditioneel in opgenomen finale van de verkiezing ‘Onafhankelijk Autobedrijf van het jaar’ gaan als gevolg van de coronarichtlijnen niet door. Wel worden als alternatief negen regiobijeenkomsten gehouden, verspreid over heel Nederland.

Oorspronkelijk stond de reeks geagendeerd voor de periode maart-april. Inmiddels heeft Bovag het jaarplan herzien en de bijeenkomsten met de achterban verschoven naar september-oktober. Leden die zich al in eerste instantie hadden aangemeld krijgen vanaf vandaag een week de tijd om dat opnieuw te doen. Daarna ontvangen ook de overige leden een uitnodiging.

Fabrikantendata

Tijdens de regiomeetings lanceert Bovag onder meer een online informatieplek over?toegang tot originele fabrikantendata. Ook is er RDW-nieuws over de ontwikkelingen rondom?recalls en apk. ‘Ondernemen in tijden van en na corona’ komt eveneens aan bod. Voorzitter Gerard ten Buuren is op alle negen bijeenkomsten aanwezig. Per keer is er plaats voor maximaal honderd personen, die op 1,5 meter van elkaar dienen te blijven. Om de afstandsregel te kunnen waarmaken, vervalt het dinerbuffet bij ontvangst en is de inloop verdeeld in twee tijdsvakken. Per bedrijf kan slechts 1 persoon zich aanmelden. De locaties zijn: Eindoven (3-9), Heerlen (8-9), Oostzaan (10-9), Zwolle (15-9), Duiven (16-9),Nootdorp (24-9), Eelderwolde (28-9), Bergen op Zoom (1-10) en Bunnik (Bovaghuis, 13-10).

Verkiezing

Het annuleren van de verkiezing Autobedrijf van het Jaar hangt samen met de uitbraak van het coronavirus (eind februari) in ons land en de daarop volgende richtlijnen. De voorbereiding van de nieuwe titelstrijd stond gepland in het voorjaar. Verder hadden nu alle genomineerden c.q. halve finalisten bekend moeten zijn. Om dat tijdschema te halen, hadden juryleden en mysteryshoppers de afgelopen tijd op bedrijfsbezoek gemoeten, hetgeen in strijd was met de RIVM-richtlijnen. Kortom: er is per 1 januari 2021 geen opvolger van Adrie Valentijn, winnaar van de verkiezing 2019-2020 tijdens het toenmalige congres (foto).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.