Bovag lanceert dienst voor bedrijfsovername

Exclusief voor leden introduceert Bovag als pilot de dienst Matchmaking, die de markt voor aan- en verkoop van bedrijven bundelt. Een overname-adviseur van Alfa Consultants begeleidt ondernemers met plannen op dit vlak.

Het zoeken naar en vinden van een geschikte koper of passende investering is volgens de brancheorganisatie niet eenvoudig. Bij een match van vraag en aanbod speelt vaak toeval een rol. Om dat proces te professionaliseren, is Matchmaking in het leven geroepen. Bovag-leden met serieuze aan- of verkoopplannen kunnen elkaar vinden op dit podium.

Overnameadviseur

Hun zoektocht wordt begeleid door een overnameadviseur. Die helpt bij het opstellen van een zoek- of bedrijfsprofiel, kijkt hoe het bedrijf kan worden verkocht, wat de juridische vorm is en welk vastgoed erbij hoort. Vervolgens kijkt de adviseur wat het vermogen en inkomen van de ondernemer zal zijn na de verkoop of aankoop. Dan pas begint het zoeken naar een (ver)koper. Als de adviseur deze heeft gevonden, bekijkt hij wie de belangen van de koper of verkoper kan vertegenwoordigen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †