Bovag wil minder versnipperd onderwijs

Het aantal opleidingen bedrijfsautotechniek op ROC’s wordt vanaf 2016 verkleind, als het aan Bovag ligt. Dat heeft tot gevolg dat het onderwijs gerichter en minder versnipperd is, hetgeen de kwaliteit van opleiding en leerling ten goede komt.

Op dit moment zijn er nog ruim 25 locaties waar de opleiding bedrijfsautotechniek wordt verzorgd. Elke locatie heeft gemiddeld niet meer dan 50 leerlingen, verspreid over drie niveaus en meerdere leerjaren. Door terug te gaan naar negen locaties worden de klassen groter. Omdat de opleiding relatief duur is en de investeringsmogelijkheden voor ROC’s beperkt, is het noodzakelijk om meer leerlingen – en daarmee meer bekostiging – per opleidingslocatie te realiseren. Dat geeft de overgebleven gespecialiseerde opleidingslocaties meer armslag om te investeren in de kwaliteit van het truckonderwijs. Ook kan het bedrijfsleven gerichter en efficiënter mee investeren in deze scholen.

Negen ROC’s

Bovag heeft het afgelopen jaar gesprekken gevoerd met ROC’s, met bedrijven en met het ministerie van Defensie. Defensie, die van ROC’s gebruik maakt om zijn eigen technisch personeel op te leiden, heeft ook het beleid om kritisch naar het aantal samenwerkingspartners te kijken. Bovag streeft ernaar om per schooljaar 2016/2017 deze samenwerking te effectueren. De negen ROC’s waarmee Bovag nu gesprekken voert en die zich enthousiast hebben getoond zijn:

Noorderpoort (Groningen)

ROC Midden Nederland (Utrecht)

Deltion (Zwolle)

ROC van Amsterdam 

ROC van Twente

Zadkine (Rotterdam)

ROC van Nijmegen

ROC West-Brabant

Summa College (Eindhoven)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *