Brezan gaat Bosch voeren

Robert Bosch B.V. en Partspoint Group gaan in Nederland en België nauwer samenwerken. Beide partijen ondertekenden daartoe eind juli een overeenkomst. Dit betekent een uitbreiding van de reeds jarenlange bestaande samenwerking tussen Bosch en AD Benelux. Partspoint Group, dat AD Benelux, Brezan Nederland, Brezan België, Technische Centrale en Staadegaard omvat, voert voortaan alle productlijnen van Bosch.

“Het was niet meer dan normaal dat wij na de overname van AD Benelux door Partspoint Group met de volledige groep zouden samenwerken zoals nu is beklonken. Het is de bedoeling dat Partspoint Group ons aanbod parts, bytes en services gaat voeren”, zegt Thierry Leblanc, managing director Bosch Aftermarket France and Benelux.

Cor Baltus, ceo Partspoint Group zit de uitbreiding van de samenwerking als een logische volgende stap in de ontwikkeling van de Brezan-formule. “Met het uitbreiden van onze productrange, het opzetten van onze nieuwe catalogus en het versterken van de logistieke beschikbaarheid is de formule een interessante leverancier voor het autobedrijf. De toevoeging van Bosch maakt ons assortiment compleet.”

Gevolg overname AD Benelux

Begin dit jaar heeft Partspoint Group de overgrote meerderheid van de aandelen in AD Benelux verworven om hiermee de krachten te bundelen en een goed alternatief te bieden voor de vrije grossier. Omdat Bosch al nauw met AD Benelux samenwerkte, groeiden ook de contacten met de andere bedrijven. Zo maken ook Brezan Nederland en Brezan België deel uit van de groep. Via Brezan Nederland werd onlangs nog een nieuw lid van Bosch Car Service ingetekend: onderneming Ron Kok uit Breukelen. Bosch First Suppliers Staadegaard Automotive en Technische Centrale werden eind 2014 door Partspoint Group overgenomen. Via die bedrijven had Partspoint Group al toegang tot het netwerk van Bosch First Suppliers.

Grote vestigingen First Supplier

“Met de komst van Bosch is ons assortiment nog completer. Bosch is een ijzersterk merk dat uitstekend past bij Brezan. Bovendien bieden de Bosch-concepten bieden de mogelijkheid onze formule verder te professionaliseren en onze dienstverlening aan het autobedrijf te verbeteren. De grote Brezan-vestigingen kunnen als First Supplier ook de succesvolle concepten van Bosch vermarkten. Een mijlpaal in de geschiedenis van Brezan. Brezan levert al jaren onderdelen aan de werkplaats van het Leaseplan Occasion Center te Breukelen aan de A2. Leaseplan heeft deze zomer gekozen voor Bosch als eerste onderdelenleverancier. Doordat Brezan nu ook Bosch kan leveren is de jarenlange relatie gecontinueerd”, zegt Frank Doorenbos, commercieel directeur Brezan Automaterialen.

van links naar rechts op de foto: Cor Baltus, ceo Partspoint Group; Enrico Manuele, vice-president Sales Independent Aftermarket Robert Bosch GmbH; Thierry Leblanc, managing director Bosch Aftermarket France and Benelux.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.