Brezan neemt franchisenemer Brezan Zuidwest over

Brezan Automaterialen neemt per direct zijn franchisenemer Brezan Zuidwest over. Brezan Zuidwest maakt sinds 2004 deel uit van het Brezan-netwerk en exploiteert verkooppunten in Breda, Roosendaal, Terneuzen en Goes.

Brezan Zuidwest is de tweede belangrijke overname die Brezan in korte tijd doet: in februari nam de onderdelendistributeur Kanta over, een grossiersbedrijf met vestigingen in Hoogvliet, Spijkenisse, Brielle, Hellevoetssluis en Dirksland.

Cor Baltus, ceo van Brezan: “We zijn blij met de mogelijkheid om, aansluitend op het gebied van Kanta, ook de Brezan-verkooppunten in de rest van het zuidwesten van Nederland in eigendom te verkrijgen. Met Zwartepoorte hebben we constructief overleg over deze overname kunnen voeren en we zijn hen dankbaar voor de prestatie die zij met Brezan in de regio hebben neergezet. Met ons nieuwe commerciële team, onder leiding van commercieel directeur Frank Doorenbos, zijn we steeds beter in staat om slagvaardig en commercieel onze eigen verkooppunten aan te sturen.”

Bij de vier verkooppunten van Brezan Zuid West zijn in totaal 24 mensen werkzaam. In de komende weken worden de formaliteiten rond de overname afgerond.

Zwartepoorte Groep

Rob Zwartepoorte, eigenaar van Brezan Zuid West bv, zal zich na de overname gaan richten op im- en export handelsactiviteiten binnen Zwartepoorte Groep, die onder meer ook BMW, MINI, Land Rover-dealerbedrijven en een schadeherstelbedrijf in Zeeland en Noord-Brabant omvat. “Binnen de Zwartepoorte Groep waren de Brezan-activiteiten inmiddels iets minder strategisch geworden: we zijn vorig jaar met andere activiteiten gestart die steeds meer aandacht vragen. Brezan wilde onze vestigingen overnemen en in eigen beheer voortzetten. Ik heb er wel even over moeten nadenken, maar na tien jaar Brezan ben ik eigenlijk wel toe aan een nieuwe uitdaging.” Rob Zwartepoorte gaat zich niet alleen toeleggen op de genoemde handelsactiviteiten: ook zal hij toetreden tot de directie van de Zwartepoorte Holding/Vastgoed.

Brezan hanteert op retailniveau een gemengd model: een deel van de vestigingen is eigendom, terwijl de overige vestigingen worden geëxploiteerd door franchisenemers. Na de overname van Brezan Zuidwest heeft Brezan 27 franchiseondernemers, die 53 van de 140 Brezan-vestigingen in eigendom hebben. Samen zijn zij goed voor ruim veertig procent van de omzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *