Camera op dashboard rukt op

Hoeveel er precies in Nederland op het dashboard zijn bevestigd is onduidelijk, maar dat de opmars van de zogeheten dashcam niet meer te stuiten is, is een feit. Met de dashcam worden niet alleen spannende filmpjes voor internet gemaakt ook bij ongelukken kan het als bewijs dienen voor politie en verzekeraars.

De dashcam dankt zijn populariteit eigenlijk aan de Russische automobilist die het cameraatje bijna standaard in de auto heeft. Reden is dat in Rusland vaak de voeten wordt getreden met de afwikkeling van verkeersongelukken. De opgenomen beelden van de camera kunnen in zo’n geval als onweerlegbaar bewijs dienen.

In Nederland worden verkeersschades over het algemeen door betrokken partijen goed afgewikkeld. Maar ook hier kan het cameraatje de doorslag bieden als partijen recht tegenover elkaar staan. Met name verzekeraars zijn blij met de oprukkende dashcam.

Een dashcam kan al voor een paar tientjes worden aangeschaft. In Nederland is het gebruik volstrekt legaal, mits de nummerplaten onleesbaar worden gemaakt als het filmpje bijvoorbeeld op Youtube wordt gezet.

dashcam compilatie

[responsive-video identifier=”Pa8axPvpgTM”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *