Car Service Plan: gegarandeerde km-kostprijs

Consumenten hebben doorgaans geen idee van de werkelijke maandlasten van hun auto. Car Service Plan wil middels een gegarandeerde kilometerkostprijs de onzekerheid voor de consument wegnemen. Het samenwerkende autobedrijf krijgt onder meer een gegarandeerd uurtarief van 65 euro.

Car Service Plan, kortweg CSP, is oorspronkelijk een initiatief van Michiel Oude Weernink, inmiddels bijgestaan door Rob Henneveld. Het hart van het bedrijf is een zelf ontwikkelde IT-oplossing, waarin de data van de klant, de auto en de administratie voor het autobedrijf verknoopt worden. Een van de hoofddoelen is transparantie voor de consument.

“Door van de variabele kosten vaste kosten te maken worden de kosten van autorijden voor de consument inzichtelijk gemaakt”, zegt Oude Weernink. “Door de abonnementenstructuur worden die kosten verdeeld in kleine maandelijkse porties, waarbij de consument een gegarandeerde kilometerkostprijs krijgt. Voor het autobedrijf staat er een loyalere klant tegenover die niet meer de behoefte heeft om te gaan shoppen en zo de laagste prijs voor een klus te krijgen.”

Modulair

Onderhoudsabonnementen zijn niet nieuw, maar in ons land nooit echt goed doorgebroken. Private lease is daarentegen snel populair geworden. CSP biedt als het ware het beste van twee werelden door het gemak van private lease ook in beeld te brengen bij autobezitters.

Dankzij het modulaire karakter kunnen klanten zelf kiezen van welke dienstverlening ze gebruik willen maken. “Het kan bestaan uit modules voor bijvoorbeeld reparatie, onderhoud en banden. Voor zaken als pechhulp, garanties en schadeverzekeringen geldt dat je als aanbieder onder AFM-toezicht valt. Die modules volgen dan ook zo snel mogelijk. Alles met hetzelfde doel: geen risico’s en geen onverwachte kosten, maar optimale transparantie.”

De ‘best mogelijke deal’, dat is wat CSP de deelnemende autobezitters belooft. Voor autobedrijven schuilt daarin ook een voordeel, aldus Oude Weernink: “Klanten hoeven niet meer te onderhandelen over de prijs van een reparatie- of onderhoudsklus. Een ander voordeel is dat het autobedrijf de garantie op een verkochte occasion bij ons kan onderbrengen om zo de klant nog beter te kunnen binden aan het eigen bedrijf.”

Het contract is autogebonden en daarmee overdraagbaar op een eventuele nieuwe eigenaar. Om in te kunnen stappen, mag de auto maximaal 7 jaar oud zijn en maximaal 150.000 kilometer op de teller hebben. De komende maanden wordt hard gewerkt aan het uitrollen van het netwerk met partnerbedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.