Car-Systems integreert EVHC van Autoconnect Holland

Car-Systems heeft Electronic Vehicle Health Check (EVHC) van Autoconnect Holland in haar Garage Management Systeem Carsys geïntegreerd. Carsys-gebruikers kunnen hierdoor vanaf nu nog simpeler, sneller en effectiever met elkaar communiceren vanaf de werkvloer.

Met EVHC kan de monteur digitale controles aan voertuigen uitvoeren vanaf een tablet of smartphone. Zodoende kan de monteur aanvinken wat hij heeft gecontroleerd en welk meerwerk of aandachtspunten hij gevonden heeft. De informatie in EVHC wordt via een netwerkverbinding real-time door Carsys verwerkt en aan de werkorder toegevoegd. De servicemanager weet precies wat er aan de auto mankeert en kan dit met de klant bespreken. Doordat er geen papier meer wordt gebruikt hoeven er geen notities meer gemaakt te worden. Hierdoor worden miscommunicatie en heen en weer lopen tot een minimum beperkt.

Dit concept wordt volgens Eric Weijers van Autoconnect Holland steeds populairder. “Logisch, want inmiddels is ruim bewezen dat digitaal registreren van meerwerk en het consequent opvolgen vanuit een digitale omgeving tot wel twintig procent meer omzet oplevert. Dit komt doordat de efficiëntie in de werkplaats beter en, als gevolg daarvan, de klanttevredenheid groter wordt. Meerwerk is een verkoopkans, door dit structureel en consequent te registreren, vergroot je de omzet in de werkplaats.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.