Carlos Tavares gaat Acea leiden

De raad van bestuur van Acea, de koepelorganisatie van Europese autofabrikanten, heeft Carlos Tavares benoemd tot president voor 2018. Carlos Tavares is directievoorzitter van de PSA Group, inclusief Opel.

Tavares ziet het als een van zijn topprioriteiten om een “ambitieus maar realistisch toekomstpad” uit te stippelen om CO2-emissies naar beneden te brengen. Daarnaast zet Tavares zwaar in op veiligheid en wil hij de concurrentiepositie van de Europese auto-industrie beschermen en verbeteren.

Zetsche

Tavares neemt het presidentschap over van Dieter Zetsche, topman van Daimler, die Acea heeft geleid in 2016 en 2017. De president van Acea wordt telkens voor een jaar gekozen en kan slechts één keer worden herkozen. Kandidaten zijn president, dan wel voorzitter van een van de aangesloten leden.

Renault-man

Carlos Tavares werkte tussen 1981 en 2004 voor Renault, daarna voor Nissan, om in 2014 te worden benoemd als directievoorzitter van PSA.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2977 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters