Celik relationship manager bij Haynespro

Haynespro, Europees speler op het gebied van online technische informatie voor de automotive aftermarket, stelt Hasret Celik aan als Relationship Manager International Buying Groups. Celik werkt sinds 2005 bij HaynesPro en is als Regional Sales Manager verantwoordelijk voor Scandinavië & Benelux.

De nieuwe functie van Relationship Manager International Buying Groups helpt Haynespro in te spelen op twee ontwikkelingen in de markt. Allereerst is er de consolidatie en groei van de Europese onderdeleninkooporganisaties, zoals Temot International, Groupauto International, AD International, ATR International en Nexus. “Daarnaast zien we dat de centrale organisaties van de Buying Groups steeds vaker betrokken zijn bij pan-Europese projecten voor technische data. In haar nieuwe functie zal Celik zich bezig houden met afstemming van dergelijke samenwerkingen. Hierdoor zijn de Regional Sales Managers in staat zich nog meer te richten op de behoeften van de lokale onderdelendistributeurs en -grossiers.”

Daarnaast groeit de behoefte voor technische data in Oost-Europa – steeds meer jonge tweedehands auto’s vinden hun weg daarheen vanuit landen als Nederland, België en Duitsland. HaynesPro wil daarom zijn marktpositie versterken met de aanstelling van een lokale Regional Sales Manager. Die zal werken vanuit het kantoor in Boekarest, waar ongeveer 65 werknemers in dienst zijn. De focus ligt in eerste instantie op de volgende landen: Polen, Tsjechië, Roemenië, Hongarije en de Baltische Staten.

“We hebben in de afgelopen jaren een goede marktpositie verworven in Oost-Europa”, zegt Peter van der Galiën, Director International Marketing & Sales bij Haynespro. “Die willen we nu verder gaan ontwikkelen. Daarom zijn we bezig de sales- en marketingorganisatie ook anders in te richten. Met de aangekondigde veranderingen kunnen we de service aan de centrale inkooporganisaties, de regionale grossiers en de klanten in Oost-Europa verder verhogen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *